Vörös és Zöld

Almásfüzitő

Füzitői napok annó – 2015.

Rutinosan vetettem bele magam a 2015-ös Füzitői Napok szervezésébe, már, ami a mi részünket illeti. Elhatároztuk, hogy újítani fogunk, mert bár a táblás kvízjátékunkat, amelyet évről évre vittünk magunkkal, nagyon szerették a gyerekek, de nem akartuk megvárni, hogy megunják.

Sokat töprengtünk, hogy miről szóljon és milyen legyen az új játék, végül úgy döntöttünk, hogy a szelektív hulladékgyűjtés témáját dolgozzuk fel. Hiszen ez az, amivel nap mint nap találkoznak a gyerekek, és talán ebben tehetnek a legtöbbet maguk is a környezetükért.

 

Így született meg „A hulladék útja”. Íme:

 

Ugye szuper?!

És igen, nagy sikert aratott. Egész nap sorban álltak a gyerekek, és várták a játékvezető kérdéseit: hova kell tenni a kiürült pillepalackot, tejesdobozt, kiolvasott újságot, vagy a kertben lehullott faleveleket. Pontosabban a gyerekek kaptak 5 kis mágneses lapocskát, egy-egy hulladékfajtával, és nekik kellett megmondaniuk, hogy hova helyeznék. Aki mindegyiket jó helyre tette, ajándékot kapott.

És persze 2015-ben is lehetett nálunk szivacslabdával célba dobálni, hulladékot horgászni, ott volt András, így agyagozhattak a gyerekek, volt totó és lehetett rajzolni is.

Nagyon meleg volt, ezért a rendezvény csúcspontja, legalábbis a gyerekek számára biztosan, a helyi tűzoltóknak köszönhető habparty volt.

Délután a nagy hagyománynak örvendő főzőverseny eredményhirdetése előtt gazdára találtak azok a nyeremények, amelyeket a környezetvédelmi totó kitöltői és a rajzpályázaton indulók között sorsoltunk ki.

A jó hangulatú napot szokás szerint az esti buli zárta.

Füzitői napok annó – 2014.
Ugyanaz és mégis más

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. augusztus 15. szombat