Vörös és Zöld

Almásfüzitő

Közlekedni is lehet zöldebben!

 

Akár munkába vagy iskolába megyünk, bevásárolunk, barátainkkal találkozunk, kimozdulnunk lakásunkból, gyakran utaznunk kell valamennyit, legyen az pár száz méter vagy sok kilométer. Jó esetben mi magunk határozzuk meg, azaz mi választjuk ki lehetőségeink közül a számunkra ideális megoldást, hogyan jutunk el A pontból B-be. A járművek közül a legkényelmesebbnek a személygépkocsi hangzik, de korántsem ez a legésszerűbb. Miért? Nézzünk egy kiragadott példát!!

 

A statisztika szerint 275 ezer autó ingázik nap mint nap a fővárosba. Egy személygépkocsi nem kevés kárt okoz közvetlen és tágabb környezetünknek, hiszen átlagosan egy liter üzemanyag elégetésével 2,5 kg széndioxid kerül a levegőbe. Vegyük most csak a reggeli ingázókat, és tételezzük fel, hogy mindegyik autó csak a legszűkebb agglomerációból érkezik, az egyszerű számítás kedvéért mondjuk 20 kilométerről. Ez esetben csak ők, minden reggel 687.500 kg széndioxiddal mérgezik a levegőt, és akkor még nem számoltuk a napközben a dugóban araszolva megtett távolságokat, valamint a hazautat.

(Kép forrása: http://www.delmagyar.hu/nap-kepe/szmog/2504774/)

 

Pedig van alternatíva! Sokak számára jó megoldás lehetne például a vasút. Ha figyelembe vesszük, hogy hány utast képes szállítani, energiafogyasztási aránya igen alacsony. Mivel kötött pályán fut, nem csak zöldebb, de biztonságosabb is az autónál.

 

Persze a vonat menetrend szerint közlekedik, így még ha nagy is a járatsűrűség, mégis kötött, és sokszor várakozásra kényszerít. Ezért sokan ragaszkodnak a személygépkocsihoz. De kis plusz erőfeszítéssel még ők is lehetnének környezettudatosabbak, és naponta tehetnének valamennyit azért, hogy élhetőbb legyen a jövőnk.

 

Tudták, hogy Európában átlagosan 1,3 fő utazik egy járműben? Ez ijesztően kevés! És biztosak lehetünk abban, hogy ez Magyarországra is igaz. Csak nézzenek körbe, egy-egy dugóban!

 

Ha legalább azt el lehetne érni, hogy egy-egy autóban többen utazzanak, már csökkenne a naponta közlekedő autók száma. Ez pedig nemcsak a környezetünknek tenne jót, de mentálisan jó hatással lenne ránk, mert kevesebb lenne a dugó és a dugóban frusztrált ember.

 

Nos, ezt egyáltalán nem lehetetlen, ezt már feltalálták. Ez az úgynevezett, és manapság szerencsére egyre népszerűbb közösségi közlekedés. Mi is ez?

 

Például, ha fél 8-ra a városban szeretnénk lenni, és tudjuk, hogy szomszédunk is akkortájt jár, szintén egyedül, ajánljuk fel neki, hogy elvisszük, és majd délután haza is hozzuk. Így a fogyasztás és a költség egyből a felére csökken. Nagy vállalatok dolgozói között akad olyan, aki távolabbról indulva útba ejti azt a települést, ahol kollégája él, és őt is felveszi. A munkaidő lejárta után pedig ugyanúgy leteszi a háza előtt – hiszen neki nem nagy kerülő.

 

Ha az egyik héten gyerekünket osztálytársai szülei viszik el az iskolába, a másik héten pedig cserélünk, a pénz mellett még időt is spórolhatunk.

 

Manapság nem csak a hippik és világutazók előjoga a stoppolás sem. Bár egyre kevesebben állnak az út szélén hüvelykujjukat az égnek emelve, a módszer korántsem halt ki. Sőt, reneszánszát éli, bár más formában. Telekocsinak nevezik, és az internet nyújt technológiai segítséget az utazni vágyóknak. Több felületen is kereshetünk fuvart magunknak. Rövid regisztráció után már csak az úti célt és az időpontot kell megadnunk, és máris válogathatunk a lehetőségek közül.

 

Számos szempontból előnyösek a fenti megoldások. Részben üzemanyagot takarítunk meg, így „pénztárcánk” biztosan észreveszi a változást. Környezetünk szintén hálás lesz, hogy kevesebb széndioxidot bocsátunk a légkörbe. Ezzel életminőségünkön sokat javítunk. Ha egyre többen választjuk a közös autózást, az útkereszteződéseken könnyebb lesz átjutni, a forgalom gördülékenyebbé válik.

 

Egyes országok már ráébredtek erre a lehetőségre, és külön sávot biztosítanak a két vagy több fővel közlekedő járműveknek. Már Európában is találhatunk ilyen utakat, például Hollandiában, Angliában vagy Ausztriában. Közösségi élményt is jelent a közös utazás, szomszédokat, munkatársakat, osztálytársakat hozhat össze, sőt akár új ismerősöket, barátokat találhatunk! Ne idegenkedjünk ezektől a megoldásoktól!

 

A vízpartok szerelmese: a réti cankó
A szegfű szerény rokona

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. május 07. péntek